Samen voor Heerlen

Regionaal channel
Drs. Irene Godderij heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Denise Roberts

Beste collega, partner of professional in de Mijnstreek,

Mogelijk bent u binnen uw functie bekend met zelfhulp. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt zelfhulp van grote meerwaarde te zijn op verschillende gebieden. Allereerst voor de kwaliteit van leven, maar ook op het gebied van preventie, lager medicijngebruik en minder terugval. Deelnemers verdiepen zich beter in hun eigen onderwerp, krijgen meer zelfinzicht, ondernemen preventieve acties, voelen zich zelfbewuster en nemen uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid. De regie over het eigen leven verbetert.


Burgerkracht Limburg heeft de Zelfregietool (www.zelfregietool.nl) ontwikkeld. Een website waar u een overzicht van zelfhulpgroepen vindt binnen uw regio. U kunt er een vraag stellen aan een ervaringsdeskundige en er is informatie over verschillende onderwerpen vindbaar. De informatie op de website is geheel samengesteld door ervaringsdeskundigen en bedoeld voor zowel inwoners als professionals.


Voor heel veel verschillende onderwerpen zijn zelfhulpgroepen actief. Graag horen wij welke behoeften op het gebied van zelfhulp inwoners hebben en welke behoeften professionals in de (in)formele zorg tegenkomen binnen hun functie.
Welke thema’s en/of informatie missen we nog en wat kan Burgerkracht Limburg mogelijk betekenen om ervoor te zorgen dat zelfhulp nog meer kan worden ingezet binnen de (in)formele zorg?

Wij willen u daarom vragen om onderstaande behoeftepeiling in te vullen en indien mogelijk breed te delen binnen uw organisatie/netwerk onder zowel professionals als inwoners, patiënten of cliënten. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 5-10 minuten van uw tijd en is anoniem, tenzij u graag meer informatie wenst en u er daarom voor kiest om uw contactgegevens achter te laten.

https://burgerkrachtlimburg.survalyzer.eu/ujyvhafozo?l=nl


Alvast bedankt!


Met vriendelijke groet,

Denise Roberts-Schat
Adviseur
Burgerkracht Limburg