Samen voor Heerlen

Regionaal channel

Vraag

20 oktober 2021
Profielfoto van Tom Cosemans
Intaker Heerlen Stand-by

“Ben jij of ken jij een behandelaar/POH die Papiamento spreekt ? Cliënt spreekt zeer beperkt Nederlands of een andere taal, enkel Papiamento.”

Toelichting

Voor een cliënt ben ik op zoek naar een behandelaar/poh die papiamento spreekt. Liefst op loop/fietsafstand van Hoensbroek. Het gaat om een meneer die vanuit de antillen naar Nederland is verhuisd. Hij lijkt last te hebben van herbelevingen van (traumatische?) ervaringen uit het verleden. Wanneer hij hieraan denkt kan hij hier helemaal in op gaan en staat dan op straat in zichzelf te praten en te roepen, waardoor hij regelmatig in aanraking komt met politie en handhaving. Uit gesprekken lijkt het er niet op dat het om psychoses gaat. Hij geeft aan dat hij graag over deze ervaringen zou willen praten en wil leren dit een plek te geven.

Motivatie

Meneer geeft aan dat hij in Nederland een nieuwe start wil maken en het goed wil doen. Hij zou ook graag willen gaan werken en nederlands leren. Echter lijkt hier op moment nog teveel onrust voor.

Profielfoto van Louise Haasen
Teamleider

Er bestaat een vertaal app. Deze spreekt de vertaling meteen uit. Travis translator

Profielfoto van Yvonne Renkens
GGZ verpleegkundige

Beste Tom,
Het is mogelijk lastig om deze binnen deze omgeving te vinden. Behandelgesprekken zijn ook mogelijk om met de Tolkentelefoon te doen:

https://www.globaltalk.nl/

Deze werken ook met zorginstellingen

Vriendelijke groet,
Yvonne