Samen voor Heerlen

Regionaal channel

Vraag

30 juli 2021
Profielfoto van Loes Rutten
Loes Rutten
PIT verpleegkundige

“Weet jij een mogelijkheid om bij een cliënt met weinig financiële ruimte, toch fysiotherapie na heupprothese te kunnen betalen?”

Toelichting

Een cliënt heeft recent een heupprothese gekregen. Hij heeft een uitkering en schulden, waaronder ook een betalingsachterstand bij de zorgverzekering. Hij staat onder bewindvoering. Hij heeft nu fysiotherapie nodig ter revalidatie, maar de bewindvoering vindt geen financiële ruimte om de behandelingen te betalen. Fysio wordt in deze pas vergoedt vanaf de 21ste behandeling. Fysiotherapie is echt nodig om zijn oude looppatroon af te leren en te revalideren. 

Heeft iemand ideeën hoe dit aan te vliegen om toch fysiotherapie te kunnen laten opstarten? Bijzondere bijstand en Pape-fonds zijn al geopperd als ideeën om aan te schrijven. 

Werkgebied

Mondriaan - F-ACT Hoensbroek-Nuth

Profielfoto van Joyce Walter
Praktijkhouder, logopedist, cognitief revalidatie therapeut, opleider

Hoi Loes, kan ik -als logopedist - helaas niks zinnigs op zeggen..

Profielfoto van Anne-Marie Spruyt
Praktijkondersteuner GGZ

Dag Loes,

Ik neem aan dat het geen patiënt is uit onze praktijk? Wij hebben nl een fonds opgericht om patiënten met onder meer dit soort vragen te kunnen helpen, waarbij we nauw samenwerken met fysio Stofberg.
Als het gemeente Heerlen betreft kun je ook altijd overleggen met de contactpersonen voor schuldhulp van de gemeente. Bij Beekdaelen weet ik helaas niet hoe het gaat.

groet,
Anne-Marie Spruyt (POH-GGZ GC Hoensbroek Noord)